top-img
kosina-l-d

PRO.PR konferencija 2017 pružila nova znanja i prijateljstva

Iza nas je uspješno odrađena 15. jubilarna PRO.PR konferencija. Tijekom 3 dana, odslušali smo 13 govornika, 3 panelne diskusije i 1 digitalni sat. Na konferenciji je sudjelovalo preko 200 stručnjaka iz područja komunikacija, a pratilo ju je 36 predstavnika medija. Polaznici su, osim predavanja, imali priliku posjetiti Krapinski muzej neandertalaca i Staro selo Kumrovec, te sudjelovati u PRO.PR Awards gala večeri.

Konferencija je službeno otvorena u petak, 7.travnja, pozdravnim govorima predsjednika organizacijskog odbora, g. Danijela Koletića i župana Krapinsko zagorske županije, g. Željka Kolara, pokrovitelja konferencije. Razmjenu znanja i iskustava započeo je Igor Vukasović, direktor korporativnih komunikacija Addiko banke, a slijedio ga je voditelj korporativnih komunikacija Austria Airlinesa, Peter N. Thier. Nakon njih i kratke pauze u kojoj su polaznici imali priliku iskusiti moto konferencije povezivanja u pokretu, uslijedio je digitalni sat na kojem su sudjelovali Martin Korošec, Marin Erceg i Zoran Torbica. Više o brandu Indije predstavio nam je Yogesh Joshi, predsjednik Udruge poslovnih komunikatora Indija. Slijedili su ga Goran Pivarski iz Microsofta koji je govorio o osnaživanju edukacijskog sustava digitalnim vještinama i Jelena Šarenac iz Henkela koja je govorila o transformaciji interne komunikacije. Nakon još jedne prilike povezivanja u pokretu, uslijedila je panelna diskusija na temu brendinga i odnosa s javnošću. Moderator diskusije je bio Goran Pavlović, a sudjelovali su Olivera Nikodijević, Nataša Pucar i Željko Jelić. Dan ispunjen prilikama za učenje i razmjenjivanje iskustava, završio je s prilikom za sudionike da upoznaju dio Zagorja kada su posjetili Krapinski muzej neandertalaca. Nakon izvrsne večere, svi su se mogli opustiti i zabaviti na disko večeri uz DJ FRX-a.
 
Drugi dan konferencije otvorio je direktor komunikacija BBC-a, John Shield, a slijedila ga je Katarina Klemenc, voditeljica korporativnih komunikacija iz Novartisa, Slovenija. Nakon kratke pauze, Bryson Thornton, regionalni direktor Phillip Morrisa, je govorio o ulozi komunikacije kod transformacije duhanske industrije, a Lucia Pechačkova, glasnogovornica O2 telekoma Češka, je govorila o izazovima komunikacije u telekom industriji. Christian Spahr iz Austrije je govorio o izazovima komunikacije u javnoj diplomaciji, a umjesto Francis Inghama, govorio je Andras Stanislav, član ICCO odbora koji predstavlja Mađarsku. U nastavku dana, uslijedila je panelna diskusija na temu rasta populizma, koju su moderirali Richard Linning i Toni Muzi Falconi, a sudionici su bili Marjan Novak, Darko Buković, Robert Čoban i Elmir Huremović. Drugi dan predavanja zatvorio je profesor Mladen Radujković sa Sveučilišta Alma Mater Europaea, nakon kojeg je uslijedio izlet u Kumrovec. Vrhunac PRO.PR konferencije je bila PRO.PR Awards gala večera, na kojoj je uručeno 18 priznanja stručnjacima iz cijele regije. Atmosferu na domjenku zagrijao je Marko Tolja. 
 
Posljednji dan konferencije predavanje je održao Alexander Dourchev, direktor All Channels Communications Groupe. Nakon njega održana je posljednja panelna diskusija na temu komunikacije u javnoj upravi, koju je moderirala Melita Pavlek, a sudjelovali su Dražen Dretar iz Hrvatske, Marija Jovović iz Crne Gore, Violeta Cvetkovska iz Makedonije, Aljoša Kirič iz Slovenije, Ivana Đurić iz Srbije i Admir Katica iz Bosne i Hercegovine. 
 
Predsjednik organizacijskog odbora, Danijel Koletić predstavio je novi dizajn PRO.PR web stranice te istaknuo kako se iduće godine vidimo u Srbiji na Zlatiboru gdje će se održati 16. PROPR konferencija.