top-img
kosina-l-d

Nacionalna poljoprivredna konferencija Slavonika

Kroz povijest, loš odnos prema poljoprivrednicima, selu i poljoprivredi doveo je ovu ekonomski i gospodarski važnu granu na sam rub propasti pa je do danas ona najveći neiskorišteni potencijal ovih prostora.

Agencija Apriori World organizirala je prvu nacionalnu konferenciju Slavonika o poljoprivredi i prehrani, zbog očitog nedostatka diskusija o poljoprivrednim temama i iskorištavanju investicija i potencijala u ovoj gospodarskoj grani.

Ciljevi ove konferencije su povezati sve karike poljoprivrednog lanca, upoznati poljoprivrednike s izvorima financiranja i distribucije proizvoda te predstaviti ciljanim skupinama nove tehnologije u poljoprivredi. Također, želja organizatora je informirati opću javnost o prilikama i izazovima u poljoprivrednom sektoru. Pod motom inspiriramo poljoprivredu, konferencija Slavonika povezuje sve ciljne javnosti unutar poljoprivredne zajednice te kroz komunikacijske procese promiče unaprjeđenje sveukupnog stanja u poljoprivrednom sektoru na svim razinama; od regionalnog i nacionalnog do pojedinaca i malih poljoprivrednih gospodarstava.

Prva konferencija Slavonika održana je 17. ožujka 2016. na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku (današnjem Fakultetu agrobiotehničkih znanosti). Od tada, konferencija se održava svake godine uz potporu Ministarstva poljoprivrede i Europske banke za obnovu i razvoj. Suorganizatori konferencije su Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta u Osijeku te Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

https://slavonika.inspiriramo-poljoprivredu.com/