top-img
kosina-l-d

„Sapuni s točkicama – socijalno poduzetništvo slijepih i slabovidnih osoba

U prostorijama Udruge slijepih Zagreb predstavljen je projekt „Sapuni s točkicama – socijalno poduzetništvo slijepih i slabovidnih osoba“. Konferenciju za medije su zajednički organizirali Udruga slijepih Zagreb i Martinov plašt, socijalno-uslužna zadruga.

 „Razvijanje projekta "Sapuni s točkicama – socijalno poduzetništvo slijepih i slabovidnih osoba"  započelo je u Udruzi slijepih Zagreb 2015. s namjerom da stvorimo nova radna mjesta za osobe oštećena vida  u proizvodnji sapuna.“, izjavio je izvršni direktor Udruge slijepih Zagreb, Goran Denis Tomašković. „Do kraja 2016. cilj nam je proizvodnju suvenir i poklon sapuna pokrenuti u uređenom prostoru naše zadruge Martinov plašt, odobrenim sredstvima od Grada Zagreba, prema pravilima kozmetičke proizvodnje i na tome zaposliti jednu osobu oštećena vida. U sljedeće dvije godine prenijet ćemo primjer dobre prakse londonske tvornice Clarity, u kojoj slijepe i slabovidne osobe više desetljeća proizvode krute i tekuće sapune, u Zagrebu na takvoj proizvodnji zaposliti ćemo još najmanje četiri osobe oštećena vida.“
 
Svoje iskustvo kao nezaposlene osobe s invaliditetom podijelili su članovi Udruge slijepih Zagreb koji će se zaposliti na proizvodnji sapuna, Anto Babić i Barbara Šajinović. 
 
Koordinator ovog projekta je agencija Apriori World iz Zagreba koja se u projekt, prije 8 mjeseci,  uključila volonterski te sa svojim stručnim timom radi na provedbi brend strategije i međunarodnom povezivanju.