top-img
ebrd_i_usz
kosina-l-d

Zaposlenici EBRD-a prikupili su 132.000 kuna za Udrugu slijepih Zagreb

Zaposlenici ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Republici Hrvatskoj pokrenuli su u prosincu 2017. godine dobrovoljnu inicijativu prikupljanja sredstava za kupnju specijalizirane informatičke i telekomunikacijske opreme namijenjene slijepim i slabovidnim osobama.

Sredstava za Udrugu slijepih Zagreb prikupljena su putem crowdfunding kampanja, donacijama poduzeća, pojedinaca i  zaposlenika Banke. Tijekom pokrenute inicijative prikupljeno je 66.000 kuna, te je EBRD kao društveno osviještena kompanija navedeni iznos udvostručila.
 
Sveukupno prikupljenih 132.000 kuna donirani su Udruzi slijepih Zagreb, humanitarnoj, neprofitnoj udruzi koja okuplja i brine o slijepim i slabovidnim osobama s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije (www.udruga-slijepih-zagreb.hr). U sklopu svog djelovanja, a s ciljem što bolje i veće integracije slijepih i slabovidnih osoba u društvo i tržište rada, Udruga slijepih Zagreb osnovala je društvenu kompaniju "Sfera Visia" koja proizvodi i prodaje sapune pod imenom "Sapuni s točkicama" (www.sapunistockicama.com). Sfera Visia  zapošljava tri djelatnika, od kojih su svi članovi Udruge, te predstavlja izniman primjer ekonomske uključenosti osoba s invaliditetom.
 
Izvršni direktor Udruge slijepih Zagreb Goran Denis Tomašković  zahvalio se na donaciji te istaknuo kako će im nova oprema pomoći u boljem osposobljavanju članova, slijepih i slabovidnih osoba, a što će omogućiti njihovo zapošljavanje na poslovima u telemarketingu u okviru održivog društvenog poduzetništva Udruge.