top-img
kosina-l-d

Zagreb Boxing Explosion – borba za Mediteransku titulu

Na konferenciji za medije najavljen je humanitarno – sportski spektakl ZAGREB BOXING EXPLOSION.

Zagreb će biti domaćin neviđenog sportskog događaja u čast Jose Sulaimana i Muhammad Alija te povodom obljetnice 100 godina islama u Hrvatskoj. Na ovom događaju sudjelovat će 20 sportaša iz više od 15 država. 
 
„Ovo je još jedan izuzetan, kvalitetan događaj kojemu će Zagreb biti domaćin. Bez obzira koliko bili objektivni, nadamo se da će Pupek napraviti još jedan korak naprijed u svojoj karijeri i ponijeti titulu prvaka.“ rekao je g. Milan Ćolić pomočnik pročelnika za sport i mlade u gradu Zagrebu. 
 
G. Houcine Houichi podpredsjednik WBC-a i predsjednik afričkog saveza za profesionalni boks pod čijom je ingerencijom i područje Mediterana izjavio je: „Ovo je prvi put da se memorijalni meč Jose Sulaimana i Muhammad Alia održava van granica SAD-a ili Meksika, ali nam nije prvi put da je WBC u Hrvatskoj, 2006. godine održan je naš svjetski kongres u Dubrovniku. Veoma se radujem meču između mladog i perspektivnog boksača Pupeka i boksača s velikim iskustvom Jean-Michel Hamilcaroa.“
 
„Izuzetno sam počašćen što sam dio manifestacije i što imam priliku da se borim za titulu WBC Mediteran prvaka. Zbog prijašnjih spriječenosti u vidu ozljeda, već 2 godine čekam na tu priliku. Dati ću sve od sebe kako bi titulu odnio u Francusku i nemam sumnji da ću biti uspješan. Pupek je mlad i iznimno ga poštujem jer ima hrabrosti stupiti sa mnom u ring.“ rekao je Jean-Michel Hamilcaro. 
 
Najmlađi profesionalni boksač u Hrvatskoj Luka Pupek rekao je : „Mislim da je vrijeme za mlade nade. Pun sam respekta prema svom protivniku, ali titula će ostati u Hrvatskoj!“  
 
Nakon obraćanje medijima uslijedilo je službeno testno vaganje i fotografiranje izazivača s WBC pojasom. 
 
U kristalnoj dvorani hotela Westin, 18. veljače održat će se ovaj boksački turnir s humanitarnom notom, a uz revijalni program uvrstila se i svečana donatorska večera.