top-img
dsc08245_11432
kosina-l-d

Uspjeh svih reformi u Bosni i Hercegovini ovisi o odnosima s javnošću

U sarajevskom hotelu Hollywood, pod motom ‘bliže ljudima’, okupili su se vodeći stručnjaci Bosne i Hercegovine iz područja struke odnosa s javnošću unutar javne uprave i javnih tvrtki, s ciljem razmjene znanja i iskustva.

Konferenciju je svečano otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Sarajeva, gospodin Milan Trivić, a nazočnima su se obratili i načelnik Općine Ilidža, prof. dr. Senaid Memić, koordinator za reformu javne uprave, doc. dr. Dragan Ćuzulan te u ime organizatora, Josipa Terzić Rezić i Danijel Koletić, predsjednik Organizacijskog odbora. 
 
Kao što je istaknuto od strane zamjenika gradonačelnika, gospodina Milana Trivića, komunikacije su u našoj regiji zanemarene i marginalizirane te se o njima razmišlja samo onda kada se problem pojavi. Prateći aktivnosti londonskog gradonačelnika, uvidio je prednosti koje donosi kontinuirana komunikacija njihove uprave na društvenim mrežama, dok se na ovim prostorima ne provodi ni približno takva razina informiranja građana.
 
Doprinos međunarodnom karakteru konferencije pružila su predavanja dvojice istaknutih komunikacijskih stručnjaka; Alessandra Butticea, koji gotovo 30 godina obnaša rukovodeće dužnosti u području komunikacija na najvišim razinama Europske unije, s temom; „Važnost transparentne komunikacije u javnoj upravi i javnim tvrtkama“ te Simona Jonesa, direktora Westco Communications-a i predsjednika Odjela za komunikaciju lokalne uprave Velike Britanije čija je tema predavanja; „Moć komunikacije u izgradnji povjerenja i poboljšanju života“
 
Primjerima iz prakse, komunikacijskih stručnjaka iz regije, obrađene su teme; „Mala škola transparentnosti – izazov otvorenog proračuna“, „Lideri budućnosti“, „Poboljšanje imidža u javnom sektoru“, „Komunikacija i odnosi s javnošću u lokalnoj zajednici“ te „Korištenje alata novih medija u javnoj upravi“, a predavanjem na temu  "Inovacije u digitalnom prostoru" bit će predstavljena inovativna beskontaktna komunikacija koja će uvelike poboljšati kvalitetu života građana i funkcionalnost javne uprave.
 
Drugo izdanje konferencije FOCUS ugostit će i Krešimira Macana, posebnog savjetnika za strateško komuniciranje predsjednika Vlade Republike Hrvatske, s temom; „Mi smo tu zbog vas, a ne obratno – kako PR mijenja javnu upravu“.
 
Cilj FOCUS konferencije okupljanje je pojedinaca zaposlenih u javnoj administraciji i javnim tvrtkama kako bi raspravljali o strategijama, taktikama i komunikacijskim procesima. FOCUS predstavlja platformu za povezivanje, razmjenu znanja i iskustava te definiranje smjernica novih komunikacijskih procesa. 
 
''Nakon analize tržišta komunikacijskog sektora, trendova i percipirane pozicije u kojoj se nalaze zaposleni u javnoj upravi i tvrtkama, odlučio sam se utemeljiti i pokrenuti ovaj edukacijski program. Razmjenjujući poglede, iskustva i prakse kroz otvorenu komunikaciju smatram da možemo postići bolju percepciju i još bolji status struke. Na tragu uspješno održane prve FOCUS konferencije u Tuhelju, krajem 2017., zbog velikog interesa i odaziva za ovakvom vrstom stručnog skupa u regiji, organizirali smo i njegovo drugo izdanje ovdje u Sarajevu.'', prilikom svečanog otvorenja konferencije izjavio je predsjednik organizacijskog odbora, gospodin Danijel Koletić.  
 
Pod motom 'bliže ljudima', FOCUS okuplja predstavnike javnog i privatnog sektora kako bi putem jednostavne i transparentne komunikacije započeli ostvarivati ciljeve zajedničkog napretka. Zbog toga, program konferencije FOCUS kroz praktične primjere uglednih domaćih i stranih komunikacijskih stručnjaka nudi sudionicima edukaciju o najnovijim trendovima u komunikaciji u javnom sektoru, izazovima s kojima se javni službenici susreću te savjetima kako unaprijediti komunikaciju na svim razinama.
 
Više informacija o FOCUS konferenciji možete saznati na:  www.focus-conference.eu