top-img
kosina-l-d

U tijeku je priprema programa za Agro Startup

Konferencija „Agro Startup“ održat će se i ove godine, 17. listopada, na Agronomskom fakultetu u Zagrebu

Riječ je o događaju čiji je cilj educirati buduće mlade poljoprivrednike te ih potaknuti da pokrenu vlastiti posao. Događaj će otvoriti svoja vrata već u 9.00 h, a okupit će brojne stručnjake iz područja poljoprivrede. Okrugli stol započet će u 10.30 h, a bavit će se temama kreiranja novih proizvoda te agrarne politike prema istima. U raspravi okruglog stola sudjelovat će urednik portala Agroklub, Vedran Stapić, prof. dr. sc. Zoran Grgić,  prof. dr. sc. Ante Ivanković, prof. dr. sc. Jasminka Karoglan Kontić te prof. dr. sc. Josip Leto, profesori na Agronomskom fakultetu u Zagrebu.

Potom, u 11.30 h, petero mladih poljoprivrednika predstavit će svoja iskustva stečena radom u struci. S početkom u 14.00 h, u trajanju od sat vremena, Miroslav Kuskunović, urednik portala Agrobiz, održat će okrugli stol s temom smjernica financiranja i pravnih pogleda na startup poslovanje.

Nakon kratke pauze, od 15.15 do 16.15 h, prikazat će se međunarodni primjeri poljoprivrede u dalekom Tajvanu. Za kraj, profesori Agronomskog fakulteta dotaknut će se tema ruralne sociologije, agrarne politike i marketinga u poljoprivredi. Među govornicima bit će prof. dr. sc. Đurđica Žutinić, prof. dr. sc. Ramona Franić, prof. dr. sc. Damir Kovačić te dr. sc. Marina Tomić.

Na prošlom, prvom izdanju „Agro Startup“ konferencije, okupili smo preko 150 studenata te se ove godine nadamo još većem  odazivu. Priprema programa je u tijeku.

Budite dio događaja i pridružite nam se!