top-img
kosina-l-d

Taxi Cammeo u deset godina prevezao više od 50 milijuna putnika

Vodeća hrvatska taksi-kompanija, Cammeo grupa obilježila je desetu godišnjicu poslovanja. Tijekom proteklih deset godina, vozila Taxi Cammea prevezla su više od 50 milijuna putnika, odnosno, više od 5 milijuna putnika godišnje.

Ova obiteljska tvrtka s radom je započela 2006. godine u Rijeci, sa svega 13 taksi-vozila u floti. Četiri godine kasnije pokreću poslovanje u Osijeku, a 2011. godine i u Zagrebu. Tim postupkom pokreću značajne promjene na dotad monopoliziranom taksi-tržištu. 2014. godine započinju proces reorganizacije u sklopu čega su lansirali inovativni poslovni model franšize koji te iste godine pokreću u Rijeci i Osijeku, a ubrzo nakon toga ulaze i na tržište Varaždina, Šibenika i Čakovca. Tijekom 2016. godine, Taxi Cammeo je pokrenuo poslovanje i u Belom Manastiru, Koprivnici i Vukovaru pa svoj deseti rođendan obilježava kao najveći taksi-servis u Hrvatskoj koji posluje u devet gradova te bilježi stalni rast prometa. Danas Cammeo grupa ima u floti više od 250 taksi-vozila sa stalnom tendencijom rasta. Zahvaljujući franšiznom poslovanju zapošljava 725 djelatnika, a tijekom naredne godine namjerava zaposliti još tisuću djelatnika. 
 
Osim kao lider u taksi-djelatnosti, Cammeo grupa se nametnula i kao lider u inovativnosti koji kontinuirano prati potrebe svojih klijenata te se prilagođava suvremenoj tehnologiji i načinu života. Naime, u sklopu reorganizacije poslovanja, lansirali su i Taxi Navigator, vlastiti softverski sustav namijenjen taksi-kompanijama koji omogućava besprijekornu komunikaciju na svim razinama: od uprave, pozivnog centra, taksista do krajnjih korisnika. 
Taxi Navigator je specifičan i po tome što je to izvozni hrvatski know-how proizvod koji koristi više od 50 inozemnih tvrtki, a krajem 2015. godine je izvezen i u Katar.
 
Kao tvrtka s vizijom, Cammeo grupa mnogo ulaže u kvalitetu svoje opreme, usluge te zaposlenika pa su prva europska taksi-tvrtka koja je pokrenula licencirani edukativni program namijenjen budućim taksistima, Taxi akademiju. Osim toga, Cammeo grupa je jedina taksi-tvrtka u Europi koja posjeduje certifikat kvalitete 9001. 
 
Sve navedeno pokazatelj je da je Cammeo grupa u proteklih deset godina uspjela pokrenuti pozitivne promjene na taksi-tržištu. Kao prva tvrtka koja je uspjela srušiti monopol, Cammeo grupa je svojom visokom kvalitetom usluge, prihvatljivom cijenom, profesionalnim pristupom i stalnim ulaganjem u unaprjeđenje usluge uspjela pridobiti povjerenje velikog broja građana te stvoriti naviku vožnje taksijem. Prije nekoliko godina, vožnja taksijem za mnoge je predstavljala luksuz i većina ju je mogla priuštiti tek u rijetkim prilikama. Danas je vožnja taksijem dostupna svima, a uz prihvatljivu cijenu, nudi visoku razinu sigurnosti i komfora. „Izuzetno smo ponosni što smo tijekom proteklih deset godina uspjeli stvoriti kulturu vožnje taksijem. Pridobili smo povjerenje naših sugrađana i nametnuli im se kao najbolja mogućnost prijevoza u obavljanju njihovih svakodnevnih zadaća. Dok je prije desetak godina vožnja taksijem zahtijevala značajne izdatke, danas je njezina cijena po mjeri svačijeg džepa. Smatram da je toj prilagodbi cijene Taxi Cammeo značajno doprinio i to me veseli. Naše usluge koriste sve kategorije građana: umirovljenici, studenti, poslovni ljudi, roditelji s djecom, djeca školske dobi kao i brojne kompanije. Cilj nam je nastaviti s poslovnim širenjem i izvan hrvatskih granica te dodatno ojačati našu lidersku poziciju.“, rekao je ovom prilikom generalni direktor, Cammeo grupe g. Vladimir Minovski. 
 
U svim gradovima gdje posluje, Taxi Cammeo je danas organizirao prigodno druženje svojih zaposlenika, a jutros od 10 h je vožnja Taxi Cammeom za tisuću građana bila potpuno besplatna.