top-img
kosina-l-d

Svečanost primopredaje donacija Turske agencije za suradnju i koordinaciju (TİKA) Knjižnici i Dječjem vrtiću u Sisku

Turska agencija za suradnju i koordinaciju (TİKA) dodaje nove projekte onima koji se provode širom svijeta tijekom svoje 25. godišnjice postojanja. TİKA će 22. studenog 2017. godine organizirati svečanost primopredaje projekta u Sisku za završen projekt obnove vanjskog izgleda Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac – ogranak Caprag i završen projekt obnove i razvoja kapaciteta Dječjeg vrtića Sisak Novi.

 
          Svečanost će svojim dolaskom upriličiti NJ. E. Gospodin Babür Hızlan, Veleposlanik Republike Turske u Hrvatskoj, Župan Sisačko-moslavačke županije gospodin Ivo Žinić, gradonačelnica Grada Siska gospođa Kristina Ikić-Baniček, Koordinator-ataše Programsko-koordinacijskog ureda TİKA-e u Zagrebu gospodin Haşim Koç, predstavnici lokalne vlasti, nevladinih organizacija i medija. Svečanost će započeti u 11.00 sati u Knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac Sisak – ogranak Caprag  i u 12.00 sati u Dječjem vrtiću Sisak Novi.
          Promjenom starih prozora, vrata i njihovih profila u nove PVC profile s duplim termopan staklom, TİKA pruža bolju i topliju atmosferu korisnicima Knjižnice te omogućuje upravi Knjižnice smanjenje troškova grijanja na razumnu razinu. 
          U okviru projekta obnove i razvoja kapaciteta Dječjeg vrtića, TİKA nije samo opremila igralište u vrtu, nego je i donirala igračke i didaktičke igračke, grupne igre i igračke, kompletni namještaj i opremu za učionice: ormariće, spremišta te radne stolove za zbornice. Prema tome, cilj TİKA-e je povećati razinu obrazovanja u dječjem vrtiću kojeg pohađa više od 600 djece i koji nudi multikulturalni program.
          TİKA nastavlja svoj rad u Hrvatskoj od otvaranja ureda pri Veleposlanstvu Republike Turske u Zagrebu u ožujku 2016. Tijekom 2016. godine, TİKA je provela 12 projekata u različitim sektorima od obrazovanja, kulture, zdravstva, kulturne baštine do akademske podrške i razmjene iskustava. U 2017. TİKA nastavlja s provedbom projekata društvenih infrastruktura, sporta, predškolskog odgoja i obrazovanja, akademske mobilnosti, kulturne suradnje, kulturne baštine i transfera tehnologije.