top-img
kosina-l-d

Svečano otvorena treća Blogomanija!

Danas je otvorena treća regionalna Blogomanija, pod nazivom Fashion&Beauty

Blogomanija Fashion&Beauty je događaj za profesionalce, predstavnike medija, kao i ljubitelje mode, dizajna i ljepote, koji uz pomoć Interneta i različitih društvenih mreža ispunjavaju svoje strasti i zarađuju za život.

Konferenciju je u 10:15h otvorio zamjenik gradonačelnika Maribora, Zdravko Luketič koji je istaknuo da je danas tehnologija potrebna svima budući da mnogo olakšava život. G. Luketič je rekao da su ljudi ranije živjeli uz radio stanice i televiziju, a danas sve mogu pratiti preko telefona, putem Interneta i društvenih mreža koje su olakšale kontakte s bliskim osobama i doprinijele upoznavanju. Zanimljivo je da gospodin Luketič ima profil na Facebooku, kao i svoj blog, ali kako kaže, dosad ništa nije pisao zbog nedostatka vremena koje troši na pomaganje građanima ovog slovenskog grada.

Jacky Zhao, regionalni direktor Huawei-a za Srbiju, poželio je dobrodošlicu svim prisutnima te dodao da mu je velika čast biti na Blogomaniji Fashion&Beauty. U 2014. godini Huawei je postao prva kineska tvrtka koja se našla na Interbrendovoj listi Najboljih 100 brendova, koju objavljuje Business Wire.

„Kroz Internet smo željeli promatrati i ženski dio publike, zato je ovo Fashion&Beauty. Te teme su bile nepravedno zapostavljene, pa je ova Blogomanija, dame, samo za vas“ – rekao je Zoran Torbica, direktor konferencije.

Prisutnima se obratio i Veselin Jevrosimović kao predstavnik najveće slovenske i srpske softverske tvrtke – ComeTrade. Inspirativno predavanje pod nazivom „Business mitologija“  prikazalo je razliku između dva tipa tvrtki – jednoroga i feniksa.

„Ako imate novce, to ne znači ništa. Ako nemate znanje, teško da se možete baviti ovim poslom. Danas je ova šuma puna IT poslova i potrebna vam je vizija koja će vam reći u kojem pravcu ćete voditi svoju tvrtku u sljedećih pet godina.  Mi smo na našem putu, kao i feniks, imali mnogo uspona i padova. Htio sam stvoriti tvrtku koja može postići taj svjetski uspjeh. I polako sam počeo tražiti nove poslovne modele, iako smo počeli kao hardverska tvrtka. Danas, bilo da kupujete mobilni telefon ili kompjuter, skoro sigurno dolaze od ComeTrade-a,“ rekao je Veselin.

Blogomanija Fashion&Beauty će trajati do 12. lipnja, na kojoj će se govoriti i o blogovima, Internet marketingu, odnosno zarađivanju, uspjehu, popularnosti, manama i prednostima Internet svijeta.

Detaljan program možete pogledati OVDJE.