top-img
kosina-l-d

””Slavonika”” – 3. nacionalna poljoprivredna konferencija

Na poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, 6. ožujka 2018. održat će 3. nacionalna poljoprivredna konferencija „Slavonika“. Organizator konferencije je agencija Apriori World, a podupiru ju Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Agronomski fakultet u Zagrebu, te Europska banka za obnovu i razvoj u svojstvu institucionalnog partnera.

Očekuje se da će konferencija, čiji je moto Inspiriramo poljoprivredu, i ove godine okupiti više od 350 sudionika. Uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, konferenciju će otvoriti ministar poljoprivrede, g. Tomislav Tolušić.  
 
„Slavonika“ je jedina nacionalna poljoprivredna konferencija koja povezuje sve dobne i stručne skupine u poljoprivrednom lancu, a u skladu s programskim sadržajem. Konferenciji će tako prisustvovati predstavnici ministarstava, poljoprivrednih agencija, zavoda, predstavnici udruga, poljoprivrednici i predstavnici OPG-ova, akademska zajednica, studenti poljoprivrednih studija, učenici poljoprivrednih srednjih škola, županijski i gradski odjeli za poljoprivredu i mediji. 
 
Cilj konferencije je donijeti zaključke i rješenja koja će pomoći hrvatskim poljoprivrednicima u stvaranju bolje i jače poljoprivrede kao ključnog čimbenika u razvoju hrvatskog gospodarstva. Neke od tema na ovogodišnjoj konferenciji su ''Pozitivne i korektivne mjere poljoprivredne politike'', ''Primjeri mladih poljoprivrednika'', ''Kako mladi poljoprivrednici vide hrvatsku poloprivredu?'', ''Financijski instrumenti u poljoprivredi'', a svi sudionici moći će sudjelovati na radionicama na temu ''Dobrobit životinja'', ''Proizvođačke organizacije'' i Zašto i kako brendirati hrvatske poljoprivredne proizvode?''. Također će se na konferenciji prikazati primjer uspješnopg programa iz Tajvana koji može poslužiti kao inspiracija našim poljoprivrednicima.