top-img
kosina-l-d

Sarajevo domaćin međunarodne konferencije za komunikacije i inovacije u javnoj upravi i javnim tvrtkama

Službeno objavljen program međunarodne konferencije o komunikacijama i inovacijama u javnoj upravi i javnim tvrtkama FOCUS, koja će se po prvi put održati u Bosni i Hercegovini, i to u hotelu Hollywood u Sarajevu 16.3.2018.

Konferencija će pod motom bliže ljudima poslužiti kao edukacijska platforma za povezivanje te razmjenu znanja i iskustava u cilju poticanja pozitivnih promjena kroz jednostavnu i transparentnu komunikaciju predstavnika javnih službi s građanima.
 
U želji za postizanjem zajedničkog napretka, program konferencije FOCUS obuhvatit će brojne praktične primjere o najnovijim trendovima u komunikaciji u javnom sektoru, izazovima s kojima se javni službenici susreću te savjetima kako unaprijediti komunikaciju na svim razinama.
 
Cjelodnevna konferencija započet će uvodnim govorima Amele Odobašić, rukovoditeljice Sektora za odnose s javnošću Regulatorne agencije za komunikacije BiH, Ekrema Dupanovića, glavnog urednika Media Marketing-a te Ivana Radišića, suosnivača i direktora Unlimited Communication-a.
 
U panel diskusiji pod nazivom „Strateški izazovi komunikacija u javnoj upravi“ stručnjaci zaposleni u državnim institucijama Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije te Hrvatske dotaknut će se komunikacijskih prepreka s kojima se susreću unutar svoje struke i djelovanja.
 
U primjerima iz prakse svoja će iskustva s prisutnima podijeliti Melita Pavlek, glavna tajnica Hrvatske zajednice županija, Katja Fašink, voditeljica odnosa s javnošću u ELES grupi, Nađa Lutvikadić-Fočo, direktorica odnosa s javnošću BH Telecoma, Almedina Porča, voditeljica Odsjeka za odnose s javnošću Općine Stari Grad Sarajevo te Drago Martinović, predsjednik Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke. 
 
Organizator posebno ističe sudjelovanje dva priznata strana stručnjaka, Simona Jonesa, predsjednika Ureda za komunikaciju lokalne uprave Velike Britanije i direktora Westco Communications-a te Alessandra Butticéa, stručnjaka za komunikaciju u javnom sektoru EU i potpredsjednika EAPO&IC-a (European Association of the Press Office and Institutional Communication).
 
Prva međunarodna konferencija FOCUS o komunikacijama i inovacijama u javnoj upravi, održala se krajem prošle godine u Termama Tuhelj, u organizaciji agencije za komunikacijski menadžment Apriori World.
 
Konferencija je zabilježila znatan odaziv od preko 120 sudionika koji su imali prilike sudjelovati u predavanjima uglednih domaćih i stranih stručnjaka odnosa s javnošću koji su se dotaknuli strategija, taktika i komunikacijskih procesa unutar javne uprave i javnih tvrtki. Zbog velikog interesa, organizator je odlučio ovu međunarodnu konferenciju organizirati i u zemljama regije pa je tako Bosna i Hercegovina odabrana za drugog domaćina prve konferencije u ovom dijelu Europe koja je specijalizirana za komunikaciju u javnom sektoru. 
 
Finalni program drugog izdanja konferencije FOCUS bit će objavljen 10.2.2018., više detalja možete pronaći i na službenoj web stranici www.focus-conference.eu 
 
Prijave za konferenciju su u tijeku! 
 
Prijavite se možete na mail focus@aprioriworld.com