top-img
kosina-l-d

Prva izložba katarske umjetnosti u Hrvatskoj

U sklopu nadolazećeg međunarodnog festivala umjetnosti ””Marco Polo – Put svile – Put dijaloga”” koji će se u gradu Korčuli održati od 23. do 30. kolovoza 2017. pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar – Kitarović te Ministarstva turizma, po prvi pute u Hrvatskoj će se održati izložba jednog katarskog umjetnika.

Riječ je o Amal Al Aathem, umjetnici koja je stekla umjetničko obrazovanje na Katarskom sveučilištu 1005. godine. Također je studirala i dizajn interijera u Kuvajtu. Sudjelovala je na nekoliko domaćih i inozemnih izložbi. Radila je u katarskom Ministarstvu obrazovanja te Ministarstvu kulture, umjetnosti i  baštine. Trenutno radi kao voditeljica likovnog centra u Ministarstvu kulture, umjetnosti i baštine u Kataru.  
Amal Al Aathem će na festivalu „Marco Polo – Put svile – Put dijaloga“ predstavljati državu Katar. Više o Amal Al Aathem možete pronaći na njezinoj web stranici http://amalalaathem.com. 
 
Osim Katara predstavit će se i Kina, Ruska Federacija, Turska, Azerbajdžan, Kazakhstan, Indija, Južna Koreja, Iran, Indonezija, Bugarska i Hrvatska. Želja organizatora je širenje razumijevanja važnosti kulture dijaloga i prihvaćanja različitosti s ciljem edukacije, interakcije i zbližavanja zemalja sa Puta Svile za njihovu buduću interkulturalnu suradnju.