top-img
kosina-l-d

PRO PR Awards

Nakon analize svjetskih, europskih i nacionalnih programa nagrađivanja strukovnih udruženja za odnose s javnošću, došli smo do zaključka kako ne postoji program nagrađivanja stručnjaka kao pojedinaca koji se bave odnosima s javnošću ili su dio komunikacijskih procesa, a koji doprinose razvoju struke odnosa s javnošću.

Svi postojeći programi nagrađivanja na području odnosa s javnošću u većini se odnose na projekte za odnose s javnošću, a ne na pojedince. Također, uobičajeno je da se programi nagrađivanja temelje na uplati sudjelovanja u procesu nagrađivanja, izuzev dodjele nagrada za životno djelo i nagrada za razvoj doprinosa struci, koji ne zahtijevaju plaćanje prijave.

Stoga je Danijel Koletić, utemeljitelj i predsjednik Organizacijskog odbora međunarodne konferencije za odnose s javnošću i komunikacijski menadžment PRO PR, 27. ožujka 2011., povodom 15. godišnjice PRO PR konferencije, donio odluku o osnivanju PRO PR Awards-a. PRO PR Awards uključuje sljedeće kategorije priznanja: PRO PR Award, PRO PR Vision City Award, PRO PR Vision Manager Award i PRO PR Infigo Award.

PRO PR Awards godišnje je priznanje namijenjeno pojedincima iz struke odnosa s javnošću, koji su svojim proaktivnim djelovanjem i etičnim pristupom promicali struku odnosa s javnošću. PRO PR Vision Manager Award je godišnje priznanje namijenjeno predsjedniku uprave, direktoru tvrtke, direktoru sportskog društva, direktoru sportskog događaja, direktoru kulturne institucije, direktoru kulturnog događaja ili voditelju projekata u nevladinoj organizaciji, a koji je svojom vizijom zadržao ili stvorio pozitivan publicitet jednom od sljedećih aktivnosti: plasmanom novih proizvoda i usluga na tržištu, upravljanjem projektom koji doprinosi nacionalnom interesu, ulaganjima u sponzorstva, ulaganjem u komunikacijske strategije društveno odgovornog poslovanja ili drugim aktivnostima koje su uvelike poboljšale percepciju organizacije.

PRO PR Vision City Award je godišnje priznanje namijenjeno jednom gradu države u kojoj se održava PRO PR konferencija u tekućoj godini. Priznanje će biti dodijeljeno gradu koji je zahvaljujući svojoj komunikacijskoj strategiji stvorio dodatni publicitet, unutar i izvan nacionalnih granica, organizacijom kulturnog, sportskog ili gospodarsko-edukacijskog događaja ili projekta, odnosno arhitektonskim ili nekim drugim vrijednim obilježjem koje je stvorilo novu viziju grada.

PRO PR Infigo Award godišnje je priznanje koje, na osnovu vlastitog odabira, dodjeljuje i uručuje g. Danijel Koletić, utemeljitelj PRO PR konferencije. Dobitnik ovog priznanja je osoba koja je svojim
profesionalnim aktivnostima pružila izniman doprinos razvoju struke odnosa s javnošću.

Ovo priznanje može dobiti pojedinac iz područja novinarstva, odnosa s javnošću, svih vrsta marketinga, promocije, digitalne komunikacije ili član akademske zajednice koji učinkovito potiče razvoj svoje struke.

PRO PR Awards jedinstveni je program nagrađivanja namijenjen pojedincima, stručnjacima odnosa s javnošću, a ne projektima kojima oni upravljaju. Dodjela priznanja održava se jednom godišnje na
svečanosti u sklopu PRO PR konferencije. Više informacija možete pronaći na www.awards.pro-pr.com.