top-img
dsc
kosina-l-d

Predstavljanje programa Marco Polo Art Festivala

U zagrebačkom hotelu Esplanade održano predstavljanje programa ovogodišnjeg Marco Polo Art Festivala koji će se održati od 9.- 14. lipnja uz program PLUS koji će trajati do 30. srpnja.

Ovaj festival teži promicati, podražavati, graditi i ispoljavati osebujnosti svekolike umjetničke produkcije glazbenog, filmskog, književnog i likovnog izričaja, a koje su nastale na topici Puta Svile. 
 
Program 3. Marco Polo Art Festivala obuhvaća osim pomno odabranih, glazbenih,  likovnih i filmskih produkcija, značajan i dragocjen impostant u uspostavljanju međukulturalnoga dijaloga, istraživačkom, umjetničkom i funkcionalnom propitivanju, traženju i nalaženju prostora umjetničke slobode i autorskog djelovanja.
 
Utemeljitelj i direktor festivala g. Igor Prižmić ovom prigodom naglasio je kako je ove godine proširen glazbeni program te će se tijekom cijelog ljeta održavati umjetnički program kroz edukacijske satove, koncerte, filmske večeri i izložbe. 
 
Grad Korčula je ponosni domaćin ovog festivala te je gradonačelnik grada Korčule g.  Andrija Fabris rekao kako mu je izuzetna čast što se ovakav festival održava u gradu Korčuli. Kazao je kako je Korčula mala, ali značajna točka na putu Marca Pola. 
 
Uz predstavnike ambasada država Azerbejdžana, Bugarske, Turske, Indije, Indonezije, Irana, Kazahstana, Koreje, Kine i Ruske Federacije predstavljena je priča o prijateljstvu ovih država kojima se promiče njihova kultura. U razdoblju od 9. – 14. lipnja održat će se 4 koncerta, 3 izložbe, 11 projekcija filmova.