top-img
kosina-l-d

Objavljena imena dobitnika priznanja PRO PR Awards za 2018. godinu

Organizacijski odbor PRO PR Awards-a objavio je danas imena dobitnika 23 priznanja u istoimenoj kategoriji za 2018. godinu.

Međunarodna komisija PRO PR Awards koju čine renomirani europski i regionalni stručnjaci odlučila je da će, ove godine, priznanje za svoj doprinos razvoju struke odnosa s javnošću dobiti ugledni regionalni i strani komunikacijski stručnjaci: Marina Burazer, direktorica korporativnih komunikacija u INA-i, Jo Kempen, direktorica korporativnih komunikacija u Hrvatskoj pošti, Nataša Trslić Štambak, direktorica agencije Grayling iz Hrvatske; Nađa Lutvikadić Fočo, PR menadžerica u BH Telecomu i Almedina Porča, šefica Odsjeka za odnose s javnošću Općine Stari Grad Sarajevo iz Bosne i Hercegovine; Alenka Jakomin, starija savjetnica u agenciji Pristop i Jernej Smisl, menadžer korporativnih odnosa u Pivovarni Laško Union iz Slovenije, Nataša Đurđević, voditeljica Odjela za komunikaciju u Generali osiguranju, Branka Conić, direktorica PR agencije New Moment New Ideas, Milica Stefanović, menadžerica za odnose s javnošću u Coca-Coli Srbija i Ivana Đurić, voditeljica Odjela komunikacija u Ministarstvu za europske integracije iz Srbije;  Vuk Vujnović, glavni tajnik SEECOM-a, Nada Pavićević, PR menadžerica u Crnogorskom elektroprenosnom sistemu i Zvezdana Oluić, voditeljica PR-a i marketinga u Uniji poslodavaca iz Crne Gore; Daniela Nachevska Stojchevska, specijalist za marketing i PR u Eurolink osiguranju iz Makedonije; Olga Podoinitsyna, članica Uprave VTB Capital i Xenia Reizhevskaya, direktorica komunikacija u organizacijskom odboru Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014. iz Rusije, Simon Jones, direktor Westco-a i predsjednik komunikacije za lokalnu upravu Velike Britanije, Florence Ranson, direktorica komunikacija u FoodDrinkEurope iz Belgije, Andras Staniszlav, potpredsjednik CIPR-a i HuPRA-e iz Mađarske, Juergen Gangoly, direktor agencije Skills iz Austrije, Christian Spahr, direktor Odjela za odnose s medijima u Institutu Konrad Adenauer iz Njemačke te Zehra Gungor, bivša predsjednica IPRA-e i vlasnica agencije Stage PR iz Turske.

Nakon što je međunarodni žiri, sastavljen od pojedinaca zaposlenih u svim sferama odnosa s javnošću, nominirao kandidate, posebna Komisija je na temelju analiza, medijskih  objava i drugih relevantnih podataka odlučila o imenima 23 dobitnika.

PRO PR Awards je program nagrađivanja pojedinaca koji svojim radom doprinose boljoj percepciji i pozicioniranju profesije odnosa s javnošću na lokalnoj i globalnoj razini. Utemeljen je 2012. godine povodom obilježavanja desete godišnjice PRO PR konferencije. Specifičan je po tome što  je namijenjen prvenstveno pojedincima, a ne projektima, ali i po tome što za kandidaturu nije potrebno uplaćivati nikakve pristojbe.

Svečana dodjela priznanja održat će se  13. travnja 2018. godine u hotelu Mona na Zlatiboru u Srbiji, u sklopu 16. izdanja PRO PR konferencije.

Priznanje PRO PR Awards uključuje i unikatnu statuu koju će za ovu prigodu izraditi studenti Akademije umjetnosti iz Novog Sada, a bit će dodijeljena i priznanja u dodatne tri kategorije: Vision City, Vision Manager te PRO PR Awards Infigo Award. Imena dobitnika u tim kategorijama bit će poznata 28. veljače 2018. godine.