top-img
kosina-l-d

Objavljen program druge po redu ,,Agro Startup”” konferencije

Studentska konferencija ,,Agro Startup”” održat će se i ove godine, 17. listopada, na Agronomskom fakultetu u Zagrebu. Riječ je o događaju čiji je cilj educirati buduće mlade poljoprivrednike te ih potaknuti da pokrenu vlastiti posao.

Cjelodnevna konferencija započet će ceremonijom otvaranja nakon koje će se pokrenuti prva panel diskusija na temu kreiranja novih proizvoda te agrarne politike prema istima. Raspravu će moderirati urednik portala Agroklub, Vedran Stapić, a okrugli stol okupit će profesore Agronomskog fakulteta, predvođene dekanom prof.dr.sc. Zoranom Grgićem u ulozi uvodničara. Nakon toga uslijedit će međunarodni primjer poljoprivrede dalekog Tajvana, a u usporedbi s time dva mlada hrvatska poljoprivrednika, uz uvodničara Jana Marinca, predstavit će svoja iskustva stečena radom u struci. Doc.dr.sc. Zdravko Barać, kao ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije, održat će predavanje na temu njene uloge i toga što mladi poljoprivrednici od nje mogu očekivati. Nadalje, Tihomir Šašić, voditelj programa u IN2 grupi, dotaknut će se poslovnih rješenja s bespilotnim letjelicama, a prof.dr.sc. Josip Leto razgovarat će o temi skrivene obećavajuće kulture u proizvodnji biogoriva. Nakon predavanja o financijskim aspektima započinjanja agro-poslovanja uslijedit će sljedeća panel diskusija. Miroslav Kuskunović, urednik portala Agrobiz, moderirat će okrugli stol s temom smjernica financiranja i pravnih pogleda na startup poslovanje. Također, u petnaestominutnim predavanjima, profesori Agronomskog fakulteta spojit će teorijsko znanje s praktičnim i dotaknuti se tema agrarne politike i marketinga u poljoprivredi. 
 
 
Za kraj, studentima će biti dana prilika da sudjeluju u projektnom zadatku povodom kojeg će moći predstaviti svoja kreativna rješenja. Rok za rad na projektu je pet mjeseci odnosno do održavanja poljoprivredne konferencije Slavonika na kojoj će studentski projekti biti prikazani javnosti uz mogućnost osvajanja novčane nagrade.
Na prošlom, prvom izdanju Agro Startup konferencije, okupilo se preko 150 studenata te se ove godine očekuje jednak, ako ne i veći odaziv.