top-img
focus_logo
kosina-l-d

Međunarodna konferencija FOCUS stiže u Beograd gdje će pod motom bliže ljudima okupiti komunikacijske stručnjake iz javnog sektora

FOCUS konferencija ponovno će pod motom bliže ljudima okupiti zaposlene u struci odnosa s javnošću javne uprave i javnih tvrtki. Ovoga puta domaćin konferencije bit će Beograd, a konferencija će se održati u prostorijama Kluba narodnih poslanika u utorak 5. 6. 2018. s početkom registracije u 8.00 sati.

Želja organizatora ovom je inicijativom okupiti sve one koji smatraju da je komunikacija temelj informiranja i razmjene informacija, ali i prilika za stvaranje novih vrijednosti. Ujedno, FOCUS konferencija inovativna je edukacijska platforma putem koje sudionici imaju priliku steći nova znanja i čuti ideje koje mogu i sami implementirati u nadogradnji procesa komunikacije kako bi na taj način bili još stručniji i efikasniji u funkciji servisa građana.

S ciljem postizanja zajedničkog napretka i poticanja pozitivnih promjena kroz jednostavnu i transparentnu komunikaciju predstavnika javnih službi s građanima, organizatori su se pobrinuli da konferencija obuhvati brojne aktualne praktične primjere o najnovijim trendovima u komunikaciji unutar javnog sektora, izazovima s kojima se javni službenici susreću te savjetima kako unaprijediti komunikaciju na svim razinama.

Konferencija će svoja vrata otvoriti uvodnim govorima uvaženih gostiju te pozdravim riječima organizatora.

Ovaj edukacijski događaj organizira se uz podršku Nacionalne akademije za javnu upravu pa će se tako u uvodnom izlaganju prisutnima obratiti i gospodin Dražen Maravić, predsjednik ove institucije.

U panel diskusiji pod nazivom „Strateški izazovi komunikacija u javnoj upravi“ stručnjaci zaposleni u državnim institucijama Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske raspravljat će o komunikacijskim preprekama s kojima se susreću unutar svoje struke i djelovanja.

Organizator posebno ističe sudjelovanje dva priznata stručnjaka iz Velike Britanije, Iana Farrowa i Christosa Pishiasa, direktore tvrtke Westco koji će se dotaknuti karakteristika potrebnih za ostvarenje uspješnih kampanja unutar javnog sektora.

U partnerstvu s agencijom Media Craft, organizator konferencije je Apriori World, specijalizirana agencija za komunikacijski menadžment koja već više od 16 godina organizira vodeće edukativne programe na području upravljanja komunikacijama.

Ova edukacijska platforma do sada je održana u Termama Tuhelj (Hrvatska) krajem prošle godine te potom i u Sarajevu (Bosna i Hercegovina) u 3. mjesecu ove godine. Obje konferencije zabilježile su znatan odaziv od preko 120 sudionika koji su imali prilike sudjelovati u predavanjima uglednih domaćih i stranih stručnjaka odnosa s javnošću. Na konferencijama se raspravljalo o strategijama, taktikama i komunikacijskim procesima unutar institucija koje posluju u službi javne uprave.

Cijena sudjelovanja na jednodnevnoj konferenciji u Beogradu iznosi 12 000 RSD a uključuje sva predavanja, ručak, pauzu za kavu te PDV.

Izrada programa je u tijeku.