top-img
kosina-l-d

Lidersko povezivanje na području sportske medicine

Klijent Apriori World-a, Poliklinika Terme Selce ostvarila je još jedan poslovni uspjeh. Naime, 20. srpnja 2017. je u Innsbrucku potpisan ugovor o suradnji s austrijskom klinikom Gelenkpunkt.

Klinika Gelenkpunkt bavi se najsloženijim i najnaprednijim rekonstruktivnim zahvatima kuka, koljena, ramena i sportskim povredama, a Poliklinika Terme Selce, postoperativnom rehabilitacijom. Sedam godina zajednički rade na oporavku vrhunskih sportaša nakon operativnih zahvata i povratku profesionalnom sportu. Dvije su klinike zajednički uložile znanje i energiju u oporavak sportaša poput Marka Arapovića, Luke Babića, Janice Kostelić i mnogih drugih nogometaša i skijaša, kao i pripreme za ZOI u Sočiju, 2014. godine. Povodom potpisivanja ugovora, prim. Vlasta Brozičević iz Poliklinike Terme Selce je izjavila: 'Ponosni smo i zadovoljni zbog potvrde ove uspješne suradnje. Rad s vrhunskim ekspertima- specijalistima sportske traumatologije, poput prof. dr. Christian Finka, garantira zavidne rezultate u oporavku od sportskih ozljeda. Činjenica da već godinama surađujemo, potvrda je odličnih rezultata, rehabilitacije i međunarodnog uvažavanja, poštovanja i povjerenja. Nastavak suradnje znatno će unaprijediti zdravstveni turizam i popunjenje turističkih hotelskih izvansezonskih kapaciteta sportskim programom, jer sportaši će dio rehabilitacije provoditi u Austriji, a dio u Selcu.“
 
Tijekom boravka predstavnika Poliklinike Terme Selce u  Innsbrucku održana  je i radionica na temu primjene novih metodologija u sportskoj medicini i rehabilitaciji kojoj je cilj efikasniji oporavak pacijenata dviju klinika. Nova metodologija primjenjivat će se u obje klinike već od ove jeseni. 
 
Na sastanku održanom u austrijskoj klinici Gelenkpunkt, osim voditeljice sportskog programa Poliklinike Terme prim. Vlaste Brozičević, sudjelovali su i pomoćnica ravnatelja Poliklinike Terme mr. sc. Iva Brozičević Dragičević, prof., specijalist sportske traumatologije prof. dr. Christian Fink te docent Christian Hoser, dr.med., kao predstavnici klinike Gelenkpunkt, inače certificiranom FIFA- inom Centru izvrsnosti, koji brine i o zdravlju austrijske skijaške reprezentacije.