top-img
kosina-l-d

Lideri hotelijerske industrije i turoperatori iz cijele regije na prvoj konferenciji # CheckIn2016!

Prva regionalna konferencija o trendovima u hotelijerstvu "Check In 2016" održana je u petak, 28. listopada, u punoj dvorani Master centra na Novosadskom sajmu.

Konferencija je okupila lidere u hotelijerskoj industriji i turoperatore iz cijele regije koji su govorili o problemima u ovoj industriji, trendovima, digitalizaciji, izazovima sigurnosti i ostalim aktualnim temama. Svi sudionici složili su se da država, hotelijeri, turističke agencije i turistički radnici moraju raditi zajedno na poboljšanju trenutne situacije.
 
Konferenciju su otvorili – ispred Privredne komore Srbije, Dragan Šabić, a ispred organizacije predsjednik Color Press Grupe, Robert Čoban.
Prvi panel okupio je veleposlanike i imali smo priliku čuti kako se na turizam gleda u njihovim zemljama, koje strategije se primjenjuju, kao i što to nedostaje Srbiji. Na panelu su sudjelovali: H.E. Dr Alona Fisher Kamm, veleposlanica Izraela u Beogradu, H.E. Gordan Markotić, veleposlanik Hrvatske u Beogradu, H.E. Mrs. Narinder Chauhan – veleposlanica Indije u Republici Hrvatskoj. 
 
Nakon toga uslijedili su paneli u kojima su sudjelovali generalni menadžeri vodećih hotela u regiji "The World Is Not Enough: Biti ili ne biti dio međunarodnog lanca" koji je moderirao g. Danijel Koletić. CEO Apriori Worlda iz Hrvatske. Drugi panel bio je "Istine i zablude u hotelijerskoj matematici: Da li povećan broj dolazaka znači i veći ADR", koji su govorili o konkurenciji, odnosu hotelijera i države, ulaganju u infrastrukturu i planovima za budućnost.
Govorilo se i o edukaciji hotelskog osoblja i toga da li je diploma prednost ili ne – panel "Od koga učimo: Edukacija u hotelskoj industriji".
 
Hotelijeri i turoperateri diskutirali su i razmijenili mišljenja tijekom dva posljednja panela "Između rasta i nestabilnosti: Koji su zajednički problemi hotelijera u regiji?" i "Iz perspektive turoperatera: Što nam je potrebno od hotelijera i zašto to (ne) dobivamo".
 
Osim stručnjacima, konferencija je bilo vrlo značajna i studentima turizma i hotelijerstva, koji su pratili cijelu konferenciju.