top-img
kosina-l-d

Konferencija FOCUS: U fokusu javna uprava

Ovu konferenciju organizira agencija Apriori World. Priprema programskog sadržaja je u tijeku, a datumi i mjesto održavanja bit će objavljeni početkom rujna

Komuniciraju li zaposlenici u javnoj administraciji i javnim tvrtkama proaktivno, jasno i jednako prema svima, prate li oni koji odlučuju inovacije koje se događaju u njihovom okružju? Implementiraju li se strateški ciljevi na području digitalne komunikacije? Postoje li edukacijski kanali i osposobljeni pojedinci u sustavu za implementaciju? Koliko su u fokusu i na usluzi javnosti? Gdje se nalaze i što trebaju promijeniti da bi bili još bolji i bliži ljudima kao istinski informativan i operativan servis građana? 
 
Sve su to samo neka od pitanja o kojima će se razgovarati na međunarodnoj konferenciji o inovacijama i komunikaciji u javnoj administraciji i javnim tvrtkama pod motom bliže ljudima, a pod nazivom FOCUS. 
 
„Opća javnost ima krivu percepciju prema sustavu javne uprave. Postoje visoko kvalificirani pojedinci, komunikacijski stručnjaci koji, zahvaljujući svojim nadređenima koji razumiju važnost i ulogu komunikacija, uspijevaju implementirati i nadograđivati strategiju u skladu s promjenama koje su neprestano prisutne i traže transformaciju. Nažalost, ti primjeri nalaze se u manjini, ali standardi percepcije i implementacije u regiji nisu na istom nivou. Želja nam je okupiti zaposlene u javnoj upravi i javnim tvrtkama, one koji se bave komunikacijama i one koji odlučuju, kako bi međusobno kroz komunikaciju otvorili pitanja interne komunikacije i standarda u javnoj upravi, digitalne komunikacije, komunikacijskih strategija, slabosti i prilika s ciljem učinkovitijeg komuniciranja i smanjivanja slike koju javna uprava ima u većini unutar opće javnosti. Epiteti kojima se javna uprava percepcijski susreće su: neučinkovita, birokratska, netransparentna, korumpirana i druge, što ne možemo generalizirati.“, izjavio je Danijel Koletić, inicijator ove konferencije.
 
 
„Isto tako želimo razgovarati i o inovacijama i čuti uspješne priče iz regije, ali i nekih europskih zemalja. Cilj ove konferencije je stvoriti platformu koja će otvoriti brojna pitanja, povezati ljude iz javne uprave i dati im novu viziju komunikacijske strategije koju će oni, kroz raspravu, programski sadržaj i radionice, donijeti sami. Nažalost, brojni zaposleni u javnoj upravi i javnim tvrtkama ne shvaćaju da nisu tu zbog stranačke pripadnosti ili samog sebe, već u funkciji građana. Na neki način ih štite zakoni, a pored njih se odvijaju životi različitih ciljnih skupina kojima treba olakšati procedure kroz jednostavnu razumljivu i pomalo agresivnu komunikacijsku strategiju. Da bi se to ostvarilo, osim međusobne komunikacije potrebna je i edukacija. Upravo zbog toga utemeljujemo FOCUS. Ova konferencija treba povezati javni i privatni sektor jer jedni bez drugih ne mogu. Javni sektor mora razumjeti dolazak novog načina komuniciranja u digitalnom dobu, ali još uvijek zbog demografske strukture u brojkama, ne smijemo zaboraviti ni na klasične komunikacijske kanale. FOCUS kao komunikacijska platforma u obliku konferencije predstavlja inovaciju na prostorima Jugoistočne Europe.“, izjavio je Danijel Koletić.