top-img
kosina-l-d

Koncert povodom obilježavanja 25. godišnjice diplomatskih veza Turske i Hrvatske

U Ankari je održan koncert Zagrebačkog kvarteta u povodu obilježavanja 25. godišnjice diplomatskih veza između Turske i Hrvatske, a u organizaciji Instituta Yunus Emre i Grada Zagreba.

Uz potporu Ministarstva turizma i kulture Republike Turske, koncert se održao u dvorani simfonijskog orkestra Predsjedništva. Obilježavanje diplomatskih odnosa omogućilo je stanovnicima Ankare uživanje u nastupu hrvatskih glazbenika i bolje upoznavanje s hrvatskom umjetnošću, glazbom, kulturom, jezikom te poviješću.
Obilježavanje godišnjice nastavit će se 25. listopada u Zagrebu, u prostorijama Hrvatskog glazbenog zavoda gdje će nastupiti poznati Kvartet Çellİstanbul iz Istanbula.
 
U suradnji s Gradom Zagrebom, ljubitelji glazbe i umjetnosti uživali su u koncertu hrvatskih glazbenika, odnosno u najstarijem komornom sastavu – Zagrebačkom kvartetu. Osnovan 1919., kvartet je odsvirao preko 4000 koncerata na svim kontinentima te snimio više od 60 ploča za razne svjetske izdavačke i radijske kuće. Također, 2009. dodijeljena mu je nagrada za životno djelo „Vladimir Nazor“. Današnji sastav čine Marin Maras, braća Hrvoje i Davor Philips te Martin Jordan.