top-img
Focus bliže ljudima
kosina-l-d

Komunikacijska revizija javne uprave

Vodeći hrvatski stručnjaci za odnose s javnošću i upravljanje komunikacijama sljedećeg će se četvrtka u Termama Tuhelj okupiti na dvodnevnoj konferenciji o inovacijama i komunikacijama u javnoj upravi i javnim tvrtkama.

Bit će to četvrto izdanje prve specijalizirane međunarodne konferencije za komunikacijski menadžment, FOCUS koja se po prvi put prošle godine održala u Tuhelju, a potom i u susjednoj Bosni i Hercegovini i Srbiji.
 
Ovogodišnja konferencija, osim razmjene praktičnog iskustva i znanja, ima za cilj pripremiti smjernice za pripremu sadržaja komunikacijske strategije, ključnog dokumenta koji bi se trebao izraditi i uskladiti na svim razinama javne uprave.
„Nakon stvaranja novih država u regiji, utrošeno je više od 3,5 milijuna eura na edukaciju o važnosti upravljanja tim procesima.
U Hrvatskoj, kao i u cijeloj regiji postoji mnogo visokoobrazovanih stručnih pojedinaca zaposlenih u javnom sektoru, ali nažalost nedostaje  volja onih koji odlučuju. Još uvijek je u javnom sektoru premalo pojedinaca koji znaju upravljati digitalnim komunikacijama, što je jedan od ključnih problema odnosa s javnošću javne uprave. Naravno, postoji i niz pozitivnih primjera iz prakse koji su uspješno implementirani zahvaljujući viziji donositelja odluka i stručnosti osoba zaduženih za njihovu provedbu. 
 
Razne zabrane zapošljavanja u javnom sektoru također ograničavaju zapošljavanje osposobljenih stručnih pojedinaca koji vješto upravljaju digitalnim komunikacijama. Primjer toga je i Direktiva EU o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija, koja će uskoro stupiti na snagu, a za čiju će primjenu biti potrebno zaposliti pojedince osposobljene za takav vid komunikacija.“, izjavio je predsjednik organizacijskog odbora konferencije FOCUS, Danijel Koletić. 
 
Na konferenciji se očekuje oko 70 komunikacijskih stručnjaka zaposlenih u javnom sektoru. 
 
Više informacija o FOCUS konferenciji možete vidjeti ovdje