top-img
kosina-l-d

Još je manje od tri tjedna do Slavonike!

U prostorijama Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, 7. ožujka 2017. u organizaciji udruge „Zemlja i ljudi“ održat će 2. nacionalna poljoprivredna konferencija „Slavonika“

Uz Poljoprivredni fakultet u Osijeku, partner konferencije je i Agronomski fakultet u Zagrebu, dok je institucionalni partner Europska banka za obnovu i razvoj.
 
Pod motom Inspiriramo poljoprivredu, i ove godine očekuje se više od 300 sudionika. Konferenciju će otvoriti izaslanik premijera – ministar poljoprivrede, g. Tomislav Tolušić.  Posebno želimo istaknuti da će prezentaciju održati i Victoria Zinchuk, glavna direktorica Odjela za poljoprivredno savjetovanje Europske banke za obnovu i razvoj. 
 
„Slavonika“ je jedina nacionalna poljoprivredna konferencija koja povezuje sve dobne i stručne skupine u poljoprivrednom lancu, a u skladu s programskim sadržajem. Konferenciji će tako prisustvovati predstavnici ministarstava, poljoprivrednih agencija, zavoda, predstavnici udruga, poljoprivrednici i predstavnici OPG-ova, akademska zajednica, studenti poljoprivrednih studija, učenici poljoprivrednih srednjih škola, županijski i gradski odjeli za poljoprivredu i mediji. 
„Poljoprivrednicima nedostaje inspiracije. Poljoprivredni sektor mora se mijenjati i biti proizvodno inovativan. Postoje neka od ključnih pitanja koja zahtijevaju početak praktičnih rješenja kao što su komasacija, elektroničko opismenjavanje poljoprivrednika, pitanja brendinga te praktično povezivanje zelene i plave Hrvatske.“, izjavio je predsjednik organizacijskog odbora konferencije, g. Danijel Koletić. 
 
Cilj konferencije je i povezivanje različitih sektora pa je tako prošle godine kompanija HEINEKEN Hrvatska na konferenciji utemeljila Klub proizvođača ječma Karlovačko u partnerstvu s Poljoprivredno prehrambenim kompleksom i Poljoprivredno prehrambenim institutom Osijek. Kompanija HEINEKEN Hrvatska prije tri je godine pokrenula projekt nabave hrvatskog ječma za proizvodnju Karlovačkog piva. Tim projektom daje se podrška domaćoj poljoprivredi i proizvodnji pivarskog ječma. Karlovačko, pivo vrhunske kvalitete, ponosi se i činjenicom da je napravljeno isključivo od ječma s hrvatskih polja.
 
Cilj konferencije je donijeti zaključke koji će se pripremiti kao dokument poljoprivredne strategije i odluka, a koji će se poslati u Odbor za poljoprivredu Hrvatskog sabora. 
Službeni program konferencije dostupan je na web stranicama. Prijave bez financijske naknade traju do 27. veljače putem linka www.slavonika.org/prijava. Već je prijavljeno 180 osoba, pa je broj mjesta ograničen. Konačan program konferencije bit će objavljen 27. veljače.