top-img
kosina-l-d

Još dva tjedna do “Slavonike”

Poljoprivredni fakultet u Osijeku 17. ožujka postat će centar okupljanja svih generacija poljoprivrednog ciklusa koji će se okupiti na 1. poljoprivrednoj konferenciji „Slavoniki“ pod motom „Inspiriramo poljoprivredu!“

Konferenciju će otvoriti ministar poljoprivrede prof. dr. sc. Davor Romić.
Neke od tema na konferenciji su suradnja EU s poljoprivrednicima, poticaji razvojnih banaka, primjeri dobre prakse iz EU, izazovi hrvatske poljoprivrede, proizvodnja ječma i mogućnosti OPG-ova, budućnost OPG-a u Hrvatskoj, poljoprivredni usjevi i uloga gnojiva u održivoj proizvodnji i stočarstvo. Sve ove teme na okruglim stolovima okupit će vodeće stručnjake na tom području. 
Institucionalni partner konferencije je Europska banka za obnovu i razvoj. Na konferenciji će prisustvovati dvije predstavnice EBRD-a- voditeljica hrvatskog ureda, gđa. Vedrana Jelušić Kašić te gđa. Victoria Zinchuk, direktorica Odjela za poljoprivredu ureda u Londonu. 
 
Konferencija se organizira uz partnersku potporu Agronomskog i Poljoprivrednog fakulteta te Hrvatske banke za obnovu i razvoj. Svoj dolazak potvrdilo je 140 OPG-ova iz gotovo svih hrvatskih županija. Konferenciji će također prisustvovati 50 studenata Agronomskog fakulteta, 50 studenata s osječkog Poljoprivrednog fakulteta, a posebni gosti konferencije su učenici dviju srednjih poljoprivrednih škola iz Osijeka i Vinkovaca.
 
Tako će na jednom mjestu biti prisutne sve generacije, od onih koje predstavljaju budućnost hrvatske poljoprivrede do one koje su stvorile nove smjernice hrvatske poljoprivrede. 
Organizator konferencije je udruga Zemlja i ljudi.