top-img
kosina-l-d

Hrvatski stručnjaci sudjeluju u brendiranju kuharske zvijezde iz Katara

U Hrvatskoj ovih dana boravi gđa Aisha Al Tamimi koja je angažirala hrvatski stručni tim u brendiranju svoje poslovne ideje.

 
''Ovo je za nas veliki poslovni izazov. Stvarati novu brend arhitekturu za najpoznatiju katarsku kuharicu veliki je test, ali i čast. Oformili smo tim priznatih stručnjaka s područja gastronomije koji nam u tome pružaju potporu'' izjavio je Danijel Koletić, CEO Apriori World-a koji više od tri godine posluje u Kataru.
 
Tijekom posljednjih deset godina Aisha Al Tamimi izdala je šest kuharica na arapskom jeziku te vodi vlastitu televizijsku emisiju koja se na katarskoj televiziji prikazuje od 2006. godine. Postala je simbol koji postavlja kuharske standarde te je nedavno u Milanu podučavala talijanske šefove kuhinja ususret EXPO-u. Gđa Al Tamimi želi proširiti svoje poslovanje kako u zemljama u Zaljevu, tako i u svijetu. Unatoč povećanju broja ugostiteljskih objekata koji posjeduju halal certifikat, hrvatski kuhari nemaju dovoljno iskustva u pripremanju tradicionalnih arapskih jela. Krajem listopada održat će se kuharska radionica na kojoj će najpoznatija katarska kuharska zvijezda svoja iskustva podijeliti s hrvatskim kuharima. Hrvatski stručni tim čine Zdenko Posavec, Srećko Sulić, Zvonimir Papak i Stefano Žafaranić.
 
Gđa Al Tamimi će osim Zagreba posjetiti i Hrvatsko zagorje,  neke hrvatske otoke, Plitvička jezera te Split kako bi se upoznala s blagodatima  hrvatske gastronomije. Također je istaknula kako bi sljedeće godine voljela predstaviti katarskoj javnosti tradicionalnu hrvatsku kuhinju u svom TV serijalu.