top-img
kosina-l-d

FOCUS 2017 počinje za manje od mjesec dana

Prva međunarodna konferencija o komunikaciji u javnoj upravi FOCUS 2017 počinje 1. prosinca, u Termama Tuhelj. Konferencija je usmjerena komunikacijskim stručnjacima koji rade u institucijama vlade, lokalnim i regionalnim upravama te samoupravama, državnim agencijama i kompanijama u državnom vlasništvu s ciljem otvaranja rasprava o strategijama, taktikama i komunikacijskim procesima.

Zbog današnje globalne situacije u kojoj je komunikacija brža nego ikada do sada, javna administracija se nalazi u ranjivom položaju gdje je otvorena prema kritikama zbog usporene i često nejasne (birokratske) komunikacije prema svojim javnostima. FOCUS predstavlja platformu preko koje se komunikacijski stručnjaci zaposleni u javnoj administraciji mogu povezati, razmijeniti znanja i iskustva te sudjelovati u definiranju smjernica novih komunikacijskih procesa. 
Pod motom 'Bliže ljudima', okupit će se predstavnici javnog i privatnog sektora kako bi putem jednostavne i transparentne komunikacije započeli s ostvarivanjem cilja zajedničkog napretka. Program će kroz panelne diskusije, primjere iz prakse i predavanja uglednih stručnjaka približiti nove tehnologije i rješenja za komunikacijske probleme koji će unaprijediti komunikaciju u javnoj upravi na razini cijele regije.
 
 Neki od dijelova programa koje treba istaknuti su panel diskusija na temu „Kamo idemo? Strateške komunikacije i javna uprava“ koju će moderirati Dražen Dretar, voditelj Ureda za odnose s javnošću i protokol gradonačelnika grada Varaždina, predavanje Iana Farowa koji će prezentirati primjer upravljanja komunikacijama u Općini Westminster i posljednji blok predavanja konferencije koji će se držati teme „Zašto javna uprava treba PR agencije?“. Ovo su samo dijelovi programa ove cjelodnevne konferencije, ali sigurni smo da će svaki dio konferencije ponuditi u najmanjoj mjeri inspiraciju i priliku za stvaranje novih vrijednosti. 
 
Organizator ove konferencije je agencija za komunikacijski menadžment Apriori World koja ima bogato iskustvo u stvaranju upravo prilika za razmjenu iskustava i poboljšanje komunikacijskih vještina. Cijena kotizacije za sudjelovanje na konferenciji iznosi 125 Eura s PDV-om, a uključuje sva predavanja, radionice, ručak i pauze za kavu. Također, za sudionike konferencije koji žele iskoristiti priliku za duži ostanak u Termama Tuhelj, organizator je osigurao popust na smještaj u hotelu Well  (4*) u kojem će se odvijati konferencija.