top-img
kosina-l-d

Blogomanija 2016

Treća regionalna Blogomanija, pod nazivom Fashion&Beauty, održana je od 8. do 12. lipnja u hotelu Habakuk u Mariboru

 
Na Blogomaniji je nastupilo preko 150 predavača koji su podijelili svoje znanje o modnim blogovima, fotografiji, društvenim mrežama, video produkciji, Internet marketingu, odnosno zarađivanju, uspjehu, popularnosti, manama i prednostima Internet svijeta. 
 
Konferenciju je otvorio zamjenik gradonačelnika Maribora Zdravko Luketič, istaknuvši da je danas tehnologija potrebna svima, te da internet i društvene mreže olakšavaju komunikaciju i nova poznanstva.
Prisutnima se obratio i direktor konferencije Zoran Torbica: „Kroz Internet smo željeli promatrati i ženski dio publike, zato je ovo Fashion&Beauty. Te teme su bile nepravedno zapostavljene, pa je ova Blogomanija, dame, samo za vas“. 
Predavanje je održao i Danijel Koletić koji je pričao o tome tko prati blogere, zašto oni postoje i zašto im je bitan clipping. On je zadužen za strateške komunikacije u Press Clippingu i prikazao nam statistiku blogera u cijeloj regiji.
Drugi dan predavanja otvorila je Kristina Ercegović sa predavanjem o važnosti i moći networkinga. 
Nakon toga je uslijedio panel „Zašto glupi ljudi postaju poznati? – Uloga televizije u stvaranju Internet zvijezda & vice versa“  koji je moderirala je Hana Hadživdagić. 
 
Zadnji dan Blogomanije održao se panel na temu „Kako slomiti internet (kako stvoriti viralni sadržaj na internetu?) na kojem je nastupio i popularni Youtuber Danilo Dabić – Zvoganj. 
Posljednji panel Blogomanije održao se na temu „Postoji li granica između posla i osobnog života kada si bloger?“ na kojem su nastupili najpopularniji blogeri iz regije.
Blogomaniju je zatvorio direktor konferencije Zoran Torbica, te je najavio novu konferenciju za studeni ove godine u Srbiji na temu e-trgovine.