top-img
kosina-l-d

Agro Startup

Agro Startup konferencija prvi put je održana 25. listopada 2016. na Agronomskom fakultetu u Zagrebu. Od tada, konferencija se održava svake godine i sa svakom godinom program se obogaćuje i nadograđuje.

Cilj konferencije je okupiti studente svih poljoprivrednih smjerova te ih informirati o mogućnostima koje pružaju državne, županijske, općinske i gradske institucije te sve financijske i savjetodavne institucije koje svojim djelovanjem mogu pružiti potporu pri pokretanju poljoprivrednog gospodarstva.

Pojedinci koji su doprinijeli razvoju poljoprivrednog sektora implementacijom novih proizvoda, digitalnim pristupom tržištu te stvaranjem i ulaganjem u nove metodologije proizvodnje, marketinških, brending i komunikacijskih procesa kroz dvije tematske cjeline primjera iz prakse svojim predavanjima inspiriraju buduće mlade poljoprivrednike.

Usprkos brojnim potencijalima, poljoprivredni sektor u Hrvatskoj suočava se s birokracijskim preprekama uzrokovanim komunikacijskim procesima, poput digitalne nepismenosti, koji otežavaju pristup različitim financijskim potporama, uključujući europskim sredstvima. Loša percepcija birokracije u Hrvatskoj uzrok je odlaska mladih iz države, posebice onih koji su imali prilike susresti se sa sustavom financiranja sektora poljoprivrede, o kojem nisu nužno dobro informirani. Agro

Startup konferencija pokrenula se kako bi se mladim poljoprivrednicima dalo do znanja da su vrata hrvatskih institucija za njih širom otvorena. Pod motom inspiriramo poljoprivredu, želja organizatora je promovirati potencijale hrvatske poljoprivrede kroz primjere svih onih koji
svojim radom daju potporu njenom rastu.

Ciljevi ovog projekta su stvoriti percepciju o važnosti tehnologija u razvojnom ciklusu poljoprivrede, ostvariti mogućnosti za poslovno povezivanje startupova i institucija, stvoriti platformu na kojoj će startupovi u poljoprivredi prezentirati rješenje i inovacije, inspirirati nove generacije poljoprivrednika za novo doba i nove mogućnosti u poljoprivredi, zainteresirati dio mlađe populacije akademske zajednice za razumijevanje značaja novih tehnologija te kroz implementirane primjere iz prakse pružiti nove ideje.

Vizija Agro Startup konferencije je pozicionirati se kao regionalni centralni događaj koji okuplja i inspirira poljoprivrednu zajednicu mladih. Suorganizator konferencije je Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a potporu mu pruža Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika.

 

https://agrostartup.inspiriramo-poljoprivredu.com/