top-img
kosina-l-d

„Agro Startup“- investicijska inovacija od milijun kuna

U prostorijama Agronomskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu najavljena je „Agro Startup“ konferencija namijenjena studentima koja će se održati 25. listopada 2016. Na konferenciji su prisustvovali dekan prof. dr. sc. Zoran Grgić te potpredsjednik udruge „Zemlja i ljudi“ Danijel Koletić.

„Agro Startup“ održat će se na spomenutom Agronomskom fakultetu. Organizator ove jednodnevne konferencije je udruga „Zemlja i ljudi“ koja je ove godine u ožujku organizirala 1. poljoprivrednu konferenciju „Slavoniku“. Na tragu „Slavonike“ koja je okupila više od 300 sudionika, u suradnji s dekanom Agronomskog fakulteta prof. dr. sc. Zoranom Grgićem, udruga organizira „Agro Startup“ kojem je cilj potaknuti mlade poljoprivrednike da pokrenu vlastiti posao ili startup.
 
Neki od predavača koji će sudjelovati na „Agro Startup-u“ su: prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije, Jure Mikuž iz SCV/ ENIF fonda, Krešimir Šimičić iz tvrtke Agrivi, Jan Marinac, predsjednik Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika Agro, Nino Lulić, direktor tvrtke Social Wizard te Denis Matijević, direktor tvrtke Agrofructus.
 
Upravo je tvrtka Agrofructus studentima namijenila projektni zadatak s novčanim fondom u iznosu od 100 000 kuna ili 1 000 000 kuna te će studenti po najmanje dvoje u timovima moći izložiti svoja kreativna rješenja na Slavonici iduće godine. 
 
Povodom predstavljanja „Agro Startup-a“ dekan prof. dr. sc. Grgić izjavio je: „Naša namjera je tijekom školovanja razvijati kreativnost kod studenata i pripremiti ih za poduzetničke projekte, u kojima je startup tvrtka jedan od oblika njihove realizacije. „Agro Startup“ konferencija na Agronomskom fakultetu u Zagrebu zamišljena je kao mjesto na kojem će nakon uvodnih predavanja profesora sa Sveučilišta u Zagrebu i poduzetnika iz stručne prakse, studenti Agronomskog, Šumarskog i Poljoprivrednog fakulteta moći prezentirati svoje poduzetničke ideje, a na okruglom stolu će im predavači dati odgovore o mogućnostima i izgledima za realizaciju njihovih projekata.“
 
Ova konferencija korak je prema konferenciji jugoistočne Europe „Agro Startup SEE“.