top-img
kosina-l-d

3. nacionalna poljoprivredna konferencija Slavonika

Svečano je otvorena 3. nacionalna poljoprivredna konferencija “Slavonika” na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku. Organizator konferencije je Ministarstvo poljoprivrede, agencija Apriori World, koju podržava i Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Agronomski fakultet u Zagrebu, te Europska banka za obnovu i razvoj kao institucionalni partner.

Konferencija čiji je moto Inspiriramo poljoprivredu, ove je godine okupila više od 350 sudionika. Uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, konferenciju je otvorio ministar poljoprivrede g.Tomislav Tolušić, koji je rekao: "Konstantnim ulaganjima podiže se učinkovitost domaće poljoprivrede i kvaliteta proizvoda. Smatram da je naša budućnost dijelom u turizmu, ali puno više u gospodarstvu, prije svega u poljoprivredi, posebice u Slavoniji''.
 
"Slavonika" je jedina nacionalna poljoprivredna konferencija koja povezuje sve dobne i profesionalne skupine u poljoprivrednom lancu, u skladu sa sadržajem programa. Na konferenciji će sudjelovati predstavnici ministarstava, poljoprivrednih agencija, instituta, predstavnici udruga, poljoprivrednici i predstavnici OPG-a, akademske zajednice, studenti poljoprivrednih studija, studenti poljoprivrednih srednjih škola, županijski i gradski odjeli za poljoprivredu i medije.
 
 
Predsjednik Organizacijskog odbora konferencije g.Danijel Koletić naglasio je veliko zadovoljstvo odazivom sudionika jer je važno poticati obrazovanje i uvođenje novih tehnologija u poljoprivredu te je najavio održavanje daljnjih nacionalnih konferencija ove i sljedeće godine, Dalmatinka i Digitalne poljoprivreda.